Kreditbedömning

Kreditbedömningar
Man kan ganska Direkt o ch genom kreditbedömning ta reda på vad andra personer har för inkomst. Då inkomsten är en offentlig handling är det bara att gå eller ringa till Skatteverket för att uppgifterna gratis.
 
Tidigare så gick det gick även att få uppgifterna gratis via internet. Många företag via sina hemsidor gratis kreditbedömningar, dvs du kunde att kolla vad alla tjänade helt gratis. Dock har detta ändrats efter en lagändring som kräver att man ska skicka en omfrågningskopia, vilket har gjort att man inte längre kan erbjuda dessa tjänster grattis. Därutöver så krävs att man har något skäl för att göra en kreditbedömning på en viss person.
 
UC eller Upplysningscentralen är det företag som är allmänt känd bland företag som erbjuder kreditbedömningar om företag och privatpersoner. Men även ändra uppgifter än rena inkomster är bra att tjäna till och som kreditbedömning kan vara bra att känna till vid affärer.

Kreditupplysning

Kreditupplysningar
Man kan ganska Direkt o ch genom kreditupplysning ta reda på vad andra personer har för inkomst. Då inkomsten är en offentlig handling är det bara att gå eller ringa till Skatteverket för att uppgifterna gratis. Det går även att få uppgifterna gratis via internet.
 
Tidigare så erbjöd många företag via sina hemsidor gratis kreditupplysningar, dvs du kunde att kolla vad alla tjänade helt gratis. Dock har detta ändrats efter en lagändring som kräver att man ska skicka en omfrågningskopia, vilket har gjort att man inte längre kan erbjuda dessa tjänster grattis. Därutöver så krävs att man har något skäl för att göra en kredituppslyning på en viss person.
 
UC eller Upplysningscentralen är det företag som är allmänt känd bland företag som erbjuder kreditupplysningar om företag och privatpersoner. Men även ändra uppgifter som kan vara bra att känna till vid affärer.

För många kreditupplysningar

Låna pengar med för många kreditupplysningar? Hur många kreditupplysningar eller kreditprövningar får man max ha för att få låna pengar – vad innebär det?

Svårt att få lån – för många kreditupplysningar?

Är det sant att man inte får låna pengar ifall man har för många kreditupplysningar eller kreditprövningar?
Väldigt många människor förknippar för många kreditupplysningar eller kreditprövningar, dvs antalet ansökningar om lån med att sannolikheten för att få låna pengar och få ett lån minskar drastiskt. Detta är delvis sant och gäller främst vid ansökning via automatiserade system. Just detta antagande är en av anledningarna till att många vill söka lån utan UC, dvs ett lån där själva kreditprövningen eller kreditupplysningen inte registreras. Normalt ska så spelar antalet kreditprövningar eller kreditupplysningar egentligen ingen roll när väl en människa går igenom din kreditansökan då denna gör en individuell bedömning av din kreditansökan. Personen ifråga ser att du t.ex. sökt lån hos alla större banker för att t.ex. hitta det billigaste bolånet eller billånet eller att du sökt ett privatlån för att betala handpenningen till ditt husköp. Antalet kreditprövningar spelar ingen roll då syftet varit ett normalt beteende. I denna typ av situationer så kommer inte dina chanser att få lån att påverkas av antalet kreditprövningar.

Ska man undvika alltför många kreditupplysningar?
Nej, är vårt svar! Idag är det är väldigt Direkt att låna pengar! Genom några knapptryckningar så kan man söka lån direkt på nätet eller jämföra lånegivare för att hitta det bästa lånet.

En del lånegivare lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar medan andra inte alls gör det. En kreditgivare lånar ut pengar till personer med låg inkomst eller helt utan inkomst!

Det viktigt att göra en jämförelse då det kan ju skilja sig väldigt mycket mellan olika lånegivare när det gäller ränta, avgifter och lånevillkor såsom återbetalningstid och vilka krav som ställs på låntagaren.

Det är i sådan här sammanhang så den klassiska moment-22 frågan dyker upp, nämligen många kreditupplysningar och ifall de påverkar ens chanser att  få lån? Ju fler kreditansökningar, desto mindre chans att få lån brukar man säga.

Varje gång man söker lån eller en förfrågan om lån så ska det ske en UC/kreditupplysning hos något av Sveriges kreditupplysningsföretag. Det finns en rad olika kreditupplysningsföretag i Sverige och det företag alla fasar över är Upplysningscentralen, UC.

Varje gång en lånegivare gör en kreditupplysning så noteras detta i UC-registret och vem som helst kan därefter se hur många förfrågningar som gjorts på en speciell person. Ju fler kreditupplysningar som gjorts på en person, desto större risk är det att lånet inte blir beviljad. Många tänker nämligen som så att ifall låntagaren har gjort kreditansökan hos flera andra lånebolag och de har sagt nej, varför skulle då något annat lånebolag plötsligt tacka ja?

Hur undviker man för många kreditupplysningar

Det finns inte så många tips hur man undvika alltför många kreditupplysningar. Några av de vanligaste tipsen brukar vara att man söka efter långivare som erbjuder lån utan kreditupplysningar eller lån med kreditupplysning hos något annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC).

Lendo och Freedom Finance låneförmedlare – endast en UC
Hur många uc registreras när man ansöker hos Freedom Finance och Lendo? Ett annat tips är att söka lån via en låneförmedlare. Genom att söka lån via exempelvis Lendo eller Freedom Finance så görs endast en kreditupplysning som övriga banker, kreditgivare och lånegivare får ta del av. Detta  innebär att man i praktiken söker lån hos flera olika lånebolag och att det endast en kreditupplysning. Att låna via låneförmedlare är ett Direkt och bra sätt att undvika alltför många kreditupplysningar.

Smslån med betalningsanmärkningar

Smslån trots betalningsanmärkningar

En typ av lån som är väldigt enkla att få trots att man har betalningsanmärkningar är de så kallade ”smslånen”, ”mikrolånen” eller ”snabblånen” som dem ibland också kallas för. Dessa lån kan man Direkt ansöka om via sin mobiltelefon eller på internet, och ofta kan man bli beviljad och få in pengarna på sitt konto efter bara någon eller några timmar. Läs mer om smslån med betalningsanmärkning i uppe i menyn på denna sida, eller klicka på länken här.

Vad är en betalningsanmärkning?

Vad är en anmärkning – betalningsanmärkningar?

De flesta är väldigt oroliga över att få en anmärkning eller betalningsanmärkning registrerat hos ett kreditupplysningsföretag.

En av anledningarna till att många oroar sig över anmärkningar och betalningsanmärkningar är man tror att detta kommer ligger till grund för en prick hos Kronfogden. ?????

En betalningsanmärkning fungerar som en notering om att en person tidigare inte har gjort rätt för sig, exempelvis inte betalat tid. Det är kreditupplysningsföretagen (tex UC) som har ansvar för registrering av betalningsanmärkningarna. Det är hos dessa som man kan kontrollera ifall någon person har betalningsanmärkningar. Kreditupplysningsföretagen hämtar sin information från många olika företag, myndigheter m.m.

Vilka använder kreditupplysningsföretagens uppgifter?

Väldigt många använder sig utav kreditupplysningsföretagens uppgifter. De flesta bankerna, kreditinstitut och lånegivare använder sig av kreditupplysningsföretagens uppgifter när de ska låna ut pengar. De använder uppgifterna för att kontrollera att en person är pålitlig eller inte när det gäller sin ekonomi, och ifall dem kan låna ut pengar till honom eller henne. Det är också mycket vanligt att svenska myndigheter och andra vanliga företag använder sig utav kreditupplysningsföretagens register för att kontrollera om en person har betalningsanmärkningar eller inte.

Över 500.000 personer bara i Sverige som har betalningsanmärkningar!

Hur länge finns anmärkningarna och betalningsanmärkningarna kvar?

Anmärkningarna och betalningsanmärkningarna finns kvar i kreditupplysningsföretagens register i 3 år för vanliga privatpersoner. När dessa 3 år har gått, så raderas uppgifterna om anmärkningar och betalningsanmärkningarna ur registret.

Anmärkning och betalningsanmärkning kvar trots ordnad ekonomi

En anmärkning och betalningsanmärkning finns registrerad som nämnts ovan i tre år. Många hinner i de flesta fall  reda upp sin ekonomi tidigare än tre år. Många företag och kreditgivare har lärt sig detta och anpassat sig till situationen.

Detta är en av anledningarna till att det finns det långivare som har specialanpassade lån för dig med betalningsanmärkningar.

Kreditupplysningsföretag

Kreditupplysningsverksamhet får inte bedrivas utan tillstånd. De företag som vill bedriva kreditupplysningsverksamhet måste söka tillstånd hos Datainspektionen. Nedan hittar du samtliga företag som har fått  kreditupplysningstillstånd utfärdat av Datainspektionen. Listan uppdateras kontinuerligt, se även Datainspektionens tillstånd.

Tillstånd för kreditupplysning

Rikstäckande kreditupplysningsföretag

Med rikstäckande personnummer. Med detta menas att kreditupplysningsföretaget har samtliga svenskar som är över 15 år i sitt register – oavsett om man har betalningsanmärkningar eller inte.

AAA Soliditet AB
556485-5582
Stockholm
302-1999

Business Check i Sverige AB
556235-0396
Göteborg
179-2004

CreditSafe i Sverige AB
556514-4408
Göteborg
5161-1997

Decidas Info AB
556721-3714
Göteborg
123-2007

Dun & Bradstreet Sverige AB
556022-4692
Sundbyberg
3139-1995

Eko Företagsupplysningar AB
556522-3251
Stockholm
2547-1996

Intrum Justitia Sverige AB
556134-1248
Stockholm
409-2008

Sergel Kredittjänster AB
556264-8310
Stockholm
2372-2000

Syna AB (hette tidigare Svensk Upplysningstjänst AB)
556049-7314
Malmö
2391-1999

UC AB
556137-5113
Stockholm
1090-1997

Övriga kreditupplysningsföretag

Atradius filial Sverige
516402-6113
Stockholm
371-2010

Bexell, Nils, Advokat
Uppsala
636-1999

Biluthyrarna Sverige
802015-0333
Stockholm
4020-1997

Euler Hermes Sverige filial
516407-6233
Stockholm
18-2011

Levin, Johan med firma Levin Juristbyrå
Norrköping
1148-2008

Likviditetskontroll-Kreditfakta KB
925001-1179
Norrköping
2627-1998

Neufeld, Robert med firma Neufeld’s Creditinformation
Hägersten
157-2004

PayEx Finance AB
556174-3914
Visby
2471-1996

Svefo Sverige AB
556527-5418
Göteborg
2962-1998

Transcom Credit Management Services AB
556045-6666
Karlskoga
663-2004

Trejo information AB
556777-0705
Stockholm
00594-2009